Jan Hamáček

Jana Bobošíková na Hrad! ...?

12. 02. 2008 21:41:43
A je to tady, Komunistická strana Čech a Moravy se rozhodla oficiálně nominovat europoslankyni Janu Bobošíkovou do páteční volby prezidenta/prezidentky České republiky. Lídři KSČM nešetřili na adresu své kandidátky superlativy. Jednání s ní prý patřilo k nejsrdečnějším, která komunisté v poslední době absolvovali. Myslí si dokonce, že je lepším kandidátem než Jan Švejnar.
Jan Švejnar svými názory asi opravdu komunistické zákonodárce nemohl nadchnout. Škoda ale, že si komunisté nepřečetli některé výroky své prezidentské kandidátky. Dozvěděli by se, že: „Unie chce zakonzervovat předražené a nefunkční sociální systémy..., ...hlavy unijních států nadále sní bolševický sen o plné zaměstnanosti a stabilních cenách..., ...unie se opět o něco vzdálila od svého základního principu - od volné hospodářské soutěže bez překážek."

Problémem Evropy je prý: „...všeobjímající unijní solidarita, bolševická zemědělská politika a nulový tlak na konkurenceschopnost." Jana Bobošíková je: „přesvědčena, že jednosměrné rozšíření Evropskou unii v jejím ekonomickém a globálně politickém významu neposílí. Posílí ji jen zásadní odklon od současné politiky přehnané solidarity, paternalismu a regulace k politice zdravé volné soutěže."

O radaru by se komunisté dokonce dozvěděli, že: „v současném světě neexistuje alternativa k obrannému systému USA . Události v Jugoslávii jasně prokázaly, že EU nebyla schopna ani politicky ani vojensky zabránit zabíjení." ́

Tyto výroky paní europoslankyně zcela jistě neodpovídají komunistickému vidění světa. Je proto jasné, že účel nominace Jany Bobošíkové je jiný. Jana Bobošíková svou kandidaturou otevírá dveře znovuzvolení Václava Klause. Ať už ve veřejné nebo tajné volbě, díky komunistům z obou komor do druhého kola volby postoupí jen Václav Klaus. Jakékoliv jiné důvody pro kandidaturu Bobošíkové prezentované komunistickými lídry jsou důvody zástupnými.

Nikdo nemůže komunistům nařizovat, koho mají volit. Mají právo navrhnout a podporovat svého kandidáta. Musí však být připraveni obhájit před svými voliči fakt, že tak umetli cestičku Václavu Klausovi. A také odpovědět na otázky proč a za co.

Autor: Jan Hamáček | karma: 18.00 | přečteno: 1520 ×
Poslední články autora